Incredible India

Namaste India !

India biedt een grote verscheidenheid aan cultuur, avontuur en natuur !

India is een land dat een uitzonderlijk rijke geschiedenis kent. Het is ruim 5000 jaar oud en herbergt bijna een miljard inwoners. Het land van duizenden kleuren, de heerlijke geur van jasmijn, van de gouden duinen van de Indiase woestijn en de heuvels in de Aravali’s over de talrijke steden tot de eindeloze witte stranden in het Zuiden.

Delhi, de elegante hoofdstad, met zijn indrukwekkende straatleven, wirwar aan straatjes en steegjes en de rinkelende riksja bellen. Het energieke en kleurrijke oude Delhi met de drukke bazaars en de Moghul-architectuur en het nieuwe Delhi, zakelijk van karakter met brede boulevards en een zeer afwisselende aanblik.

Het gracieuze Rode Fort, de Jama Mashid (de grootste moskee van India) en het Qutab Minar complex met zijn hoge toren zijn de absolute hoogtepunten. Op de marktpleinen vermaken tovenaars en dansende beren de menigte en gunnen waarzeggers een blik in de toekomst. Vertoef in één van de majestueuze hotels waar u steeds met de glimlach op uw wenken bediend wordt.

Het exotische Rajasthan met zijn rijke cultuur en geschiedenis, zijn ontelbare forten en immense paleizen. Geniet van een lunch in een groene oase, organiseer uw eigen cricket of olifantenpolo wedstrijd, maak een tocht per kameel en geniet van de zonsondergang met een glaasje champagne. Voel je koning of koningin tijdens uw verblijf in in het prachtige Samode Palace of beleef een magische nacht in een heus tentenkamp… onder een onvergetelijke sterrenhemel.

Ganges, Ook dit is India, fascinerend en mysterieus. Maak een boottocht en beleef een traditionele avond ceremonie …een bijzondere belevenis ! Immers, men gelooft dat het baden in de Ganges op bepaalde heilige plaatsen de ziel zuivert. De Ganges is een gewijde, heilige rivier, die wordt aanbeden door de hindoes.

Bezoek de Pink City, of logeer in ware James Bond stijl in het Lake Palace. Verken het plattelandsleven met een kleurrijk versierde Jugaad. Uiteraard mag een rit per tonga naar de Taj Mahal – het meest romantische monument bij uitstek – tijdens een bezoek aan dit mysterieuze land niet ontbreken.

Khajuraho met zijn erotische afbeeldingen is uniek in de wereld, fietsen langs het tempelcomplex en door de lokale dorpjes. .

Waarom niet het land doorkruisen met de Maharadjas Express? Deze super de luxe trein wordt de meest luxueuze ter wereld genoemd, een belevenis op zich!

Verder in het Zuiden van het land vinden we onmetelijke rijstvelden en palmbomen terug, ontdek de backwaters en overnacht op een traditionele house boot. Rust even uit op de paradijselijke stranden van Goa en geniet tijdens een Ayurveda behandeling

India, zoveel te beleven, een incredible experience.